Marietje Bastiaans (Marichge Sebastiaens) , *Westmaas ±1578 , † Westmaas .
Dochter van Sebastiaen Jacobsz en Lijntge Pieter Cors Pietersdr .


x ±1599
    Cornelis Lievensz Mijs , † Westmaas <1616.
Kinderen:
 1. Leentge Cornelis Lievens , † <1656 .
   Overl. tussen 22-6-1647 en 10-5-1655.

   Rekening en verantwoording afgelegd op 27-12-1615 in Mijnsheerenland door Wouter Leendertsz., voogd geweest van Hilletje Pieters, dochter van Pieter Bastiaansz. Roos, t.b.v. dit nagelaten weeskind.
   Genoemd: Rochus Jansz. Troost, gehuwd met Leentje Cornelisdochter, stiefvader van het weeskind, Ariaan Joosten, voogd van het weeskind; Wouter Leendertsz. in verband met 7 jaren pacht van 1 morgen land in het Oudeland van Strijen, behorende het weeskind, Hans van Antwerpen i.v.m. de hoge omslag wegens het maken van de nieuwe sluis in Strijen, Willem van Zijl, Michiel Aartsz. Hacke i.v.m. met verteerkosten bij het opmaken van de rekening in 1607; de bode Heijndrick (Hermansz.), Willem Jansz. op de Westmaas. Met onderschrift van o.a. Rokus Jans Troost en Ariaen Joostenz.

  x   Pieter Sebastiaensz Roos (en) Romeijn , † ±1601.
      Zoon van Sebastiaen Adriaensz Roos en Ariaentge Pietersdr .
   Zij hadden een dochter Hillichge en via haar een kleindochter Barber, geprocreƫerd bij Jan Jansen Molenaer, de 2e man van Hillichge.
   Overl. tussen 2-9-1599 en 3-3-1602.

   Mijnsheerenland, 3 maart 1607: Adriaen Joostenz. isa Wouter Lenertsz. op de Westmaas, voogd van het onmondig weeskind van zaliger Pieter Sebastiaensz. Roos en Romeijn, namelijk: Hilleken Pietersdr., de som van 118 Cgld uit zake van een lening en geliquideerde schulden, eertijds gekomen van de ver kochte kleren van za. Pieter Sebastiaensz.

   Rekening, reliqua en bewijs overgeleverd door Wouter Lenertsz. op de Westmaas, voogd van het weeskind van zaliger Pieter Sebastiaansz. Roos en Romeijn, namelijk Hilletje Pietersdr.,
   in bijzijn van Rochus Jansz. Troost, nu stiefvader van Hilletje.
   Genoemd: Heijnrick Mathijs Koppel, Adriaan Aartsz. Bergeijck, ingaarder van de hoge omslag van het Oudeland van Strijen. Opgemaakt op 23-7-1618 in Mijnsheerenland met onderschrift van o.a. Wouter Jansoon.

  x <1616   Rochus Jansz Troost , † <7-1647.
      Zoon van Jan Adriaensz Troost en Adriaentge Adriaensdr (?).
   Op 27-12-1615 wordt sprake van Hillichgen Pitersdr., dochter van zaliger Pieter Bastiaensz. Roos en Romeijn en haar stiefvader Rochus Jansz. Troost, man en voogd van Leentgen Cornelisdr. en (de aangetrouwde oom van het kind) Adriaen Joostensz. en de voogd van het kind, Wouter Lenertsz.

   Rochus Jansz Troost was schepen en heemraad van Heinenoord. Hij was een zoon van Jan Adrieansz. Troost en Anneke Adriaensdr.

  2 kinderen


 2. Bastiaantje Cornelisse Mijs , * ±1600 .

  x ±1625   Gijsbrecht Jansz Steenhoek , * ±1598 , † >6-6-1639.

  4 kinderen


Samengesteld door Joan Bos.
Voor meer informatie zie de introduktie of de FAQ.