Adriaan Boeser .
Zoon van ? .


Kinderen:
 1. Frans Adriaensz Boeser , † ±1653 .

  x <1614   Grietken Adriaen Panum , * ±1590 , † >5-1644.

  3 kinderen


 2. Maeijken Adriaensz Boeser .

  x   Jan Jansz de Jonge Hoevenaar .
      Zoon van Jan Hoevenaar en ?

   Cleijn Waspik, 12-7-1603: Jan Adriaen Clasen krijgt de verpachting van schout en gerechten. Jan moet nog voor zijn schippers: Cornelis Jans, Jan Jans Hoeveneer en Frans Boeseren ivm het feit dat zij gevangen waren te Sartogen Bossche. Ivm het vaarverbod omtrent Sint Merten 1603 krijgt Jan geld terug. Hij heeft betaald aan Dierck Foppen en Wouter Jans als meesters van de Nieu Sluijs.

   Op 11-1-1617 in Groot Waspeik was sprake van een vrijgift tussen Frans Adriaensz Boeser, Jan Jansz den Jongen
   Hoevenaer, swager, x Maeijken Adriaensz Boeser, enerzijds, en Jan Wouter Jans. Het betrof 1/7 in 2 ackers moergronden, eertijts gecomen van Adriaen Petersz innocente dochter, gemeen met wed Dierck van Clootwijck cs voor ƒ 16, belend aan de cooper en her straet.

   Op 4-12-1619 in Groot Waspik was sprake van een vrijgift tussen Frans Adriaenss Boeser en Jan Janss den Jongen Hoeveneer, enerzijds, en Peter Rommen, anderzijds. Het betrof 1/7 in 10 hont gronden eertijdt gecoemn van een [niet met name genoemde]
   innocente dochter voor de prijs van ƒ 12.

   Op 24-12-1625 in Groot waspik was sprake van een vrijgift tussen enerzijds Frans Adriaenss Boeser, als voocht vande kinderen Jan
   Janss Hoevener en Maeijken Adriaenss tevens als voocht vande kinderen van Adriaen Janss Hoevener, en anderzijds Jan Matheuss. Het betrof ½ stede van Jacopsken Coppen za. voor ƒ 346. Betaald werd via een wilceur.


Samengesteld door Joan Bos.
Voor meer informatie zie de introduktie of de FAQ.