Adriaan Herbarenz (Adriaan Herbaren) van Houwelingen , † ±1575.
Zoon van Herbaren Willemsz (Herbert Willemsz) van Houwelingen (?) en Elisabeth Thomasse (??) .


Kinderen:
 1. Willem Adriaansz van Houwelingen , † ±1613 .
   Alblasserwaard, 13-6-1614: Adriaan Evertsz., organist te Tiel, ook voor Cornelis, zijn broer, en Elisabeth en Gerritje, zijn zusters, bij dode van Willem van Houwelingen Adriaansz. alias Zuilen, hun oom.
   Alblasserwaard, 4-6-1625: Gerard Adriaansz. te Tiel ook voor Elisabeth en Evertsd., zijn tantes, bij dode van Adriaan Evertsz., organist, zijn vader, met drie vierde.
   Alblasserwaard, 26-7-1625: Gerard Meeuwestein te den Briel voor Evert Cornelisz. met een vierde bij dode van Cornelis Evertsz., diens vader.
   Alblasserwaard, 10-8-1625: Christiaan van Rhoon, procureur bij het Hof van Holland, voor Pompejus de Rovere, schout van Dordrecht, baljuw van Zuid-Holland, bijoverdracht door Gerard Adriaansz. Schaak te Tiel ook voor Geertje, weduwe
   mr. Hendrik de Blank en Dirk Gerardsz. Blank en Jacob Byel, gehuwd met Elisabeth Evertsd., met drie vierde en bij overdracht door Neeltje Bartholomeusd., weduwe mr. Cornelis Evertsz., organist te den Briel, voor haar kinderen, met een vierde, bevestigd door Werner Adriaansz. Schaak en Gerard Adriaansz. Schaak.

   Alblasserwaard, 17-9-1610: Willem van Houwelingen Adriaansz. bij dode van Hubert van Houwelingen Adriaansz., zijn broer. Deze overdracht betrof een hofstede met timmering en 2 morgen en 4 morgen.


 2. Hubert Adriaansz van Houwelingen , † ±1610 .

   Alblasserwaard, 26-2-1576: Hubert Adriaansz. bij dode van Adriaan Herbarenz., zijn vader.

   Alblasserwaard, 17-9-1610: Willem van Houwelingen Adriaansz. bij dode van Hubert van Houwelingen Adriaansz., zijn broer. Deze overdracht betrof een hofstede met timmering en 2 morgen en 4 morgen.


 3. ? Hendrikje Adriaans .

   Alblasserwaard, 6-5-1588: Hendrikje Adriaans te den Briel bij dode van Hubert Adriaansz., haar broer. Deze overdracht betrof een hofstede met timmering en 2 morgen en 4 morgen.


 4. ?? Cornelis Adriaen Hubertsz (alias Truijen) .

  2 kinderen


Samengesteld door Joan Bos.
Voor meer informatie zie de introduktie of de FAQ.