Jenneken Peters Ockers , † <1629.
Dochter van Peter Jansz Ockers en Maeijke Peter Baeijens .


x
    Hendrick Adriaense Back , † ±1642.
Kinderen:
 1. Jan Hendricxsoon (Jan Haendricxssen) Back , † Vrijhoeven ±1647 .

   Op 22-2-1648 in Besoijen vond een erfdeling plaats van Jan Haendricxssen Back gewoond en gestorven in de Vrijhoeven; de erfdeling werd aangebracht door Joost Dircxsen van Campen en Haendrick Jacopsen de Molder, namens Arien Haendericxsen Back den ouden, betreffendeeen stuk land aan den Wiel buyitendijks.


 2. ??? Beatrix Heijndricxssen Back , * ±1600 .

   Op 22-2-1648 in Besoijen vond een erfdeling plaats van de erfenis van Jan Haendricxssen Back, gewoon en gestorven inde Vrijhoeven.
   De erfdeling werd aangebracht door Joost Dircxsen van Campen en Haendrick Jacopsen de Molder, namens Ariens Haendericxsen Back den Ouden. Het betreft een stuk land aan de Wiel, buijtendijks.

  x   Joost Diercxssen (Joost Dircxe) van Campen .
      Zoon van Dierck van Campen en ?

   Op 19-7-1628 was in Loon op Zand sprake van Joost Diercxssen van Campen, wed.v. Maijken [wsl. dochter van Anthonis Janssen de Pruijser].

   Hendrick Hendricxssen Back en Jan Thonissen Spies transporteren op 27-1-1633 goederen aan Joost Diercxssen van Campen te Capelle.

   Op 22 feb. 1648 in Besoijen was sprake van een erfdeling van Jan Haendricxssen Back gewoond en gestorven in de Vrijhoeven. De erfdeling werd aangebracht door Joost Dircxsen van Campen en Haendrick Jacopsen de Molder namens Arien Haendericxsen Back den Ouden, betr. een stuk land aan den Wiel buyitendijks.

   Elias Geeridt Jan Adriaens, weduwnaar van Anthonisken Jan Hendricxssen Verduijn, maakt op 13-10-1648 in Loon op Zand huwelijkse voorwaarden met Apollonia Peters, weduwe van Jan Joost Vreijssen en daarna van Goijaert Peeterssen, geassisteerd met haar neef Joost Diercxssen van Campen.
   Jan, Bernart, Jan Laureijssen, gehuwd met Jenneke de Oude, en Bastiaen Peeterssen, gehuwd met Jenneken de Jonge, allen kinderen van Elias Geeridtssen, sluiten op 2-4-1661 in Loon op Zand een overeenkomst met Apollonia Peeters, weduwe van Elias Geeridtssen, geassisteerd met haar neef Joost Dierckssen van Campen en haar zoon Joost Janssen [Vreijssen].

  3 kinderen


 3. Anneken Hendricxs Backdochter (Anneken Heijndricx) Back , *Vrijhoeven ±1610 .
  Anneken Heijndricx trad op als getuige bij de doop van Marijken Adriaens (Marieken Adriaens) Back .

   Zij zou ook een dochter kunnen zijn van Henderick Hendrikxse Back, die trouwde met 1) Jenneken Damese en 2) Janneken Jansdochter. Ze wordt echter genoemd tezamen met andere kinderen als erfgename van Hendrick Adriaense Back en Jenneken Peters Ockers.

   Op 29-1-1629 in Besoijen vond een transport plaats tussen
   - Hendrick Lenaertsoon voor zichzelf en als momboir van de onmondige weeskinderen van Gijsbrecht Lenartsoon, zijn broeder, en andren, en
   - Adrien Hendrick Back, Jan Hendricxsoon, Adriaen Hendricxsoon en Anneken Hendricx Back dochter, alle vier kinderen van Hendrick Adriaense Back, verwekt bij Jenneken Peter Ockers dochter.

  x Waspik 28-2-1631   Haendrick Jacopsen (Heijnrick Jacobssz) (de) Molder .
   Otr. op 25-1-1631 in Waspik.
   Henric Jacobs, j.m. van Wsk., won. Vroukensvaert, en Anneken Henricxdr., j.d. van Vrh., won. Nst. tr. Wsk.

   Op 22 feb. 1648 in Besoijen was sprake van een erfdeling van Jan Haendricxssen Back gewoond en gestorven in de Vrijhoeven. De erfdeling werd aangebracht door Joost Dircxsen van Campen en Haendrick Jacopsen de Molder namens Arien Haendericxsen Back den Ouden, betr. een stuk land aan den Wiel buyitendijks.

  6 kinderen


 4. Adriaen Henricxsen Back , * 1619 , ~Capelle (NB) 10-11-1619 .

  x Capelle (NB) 22-1-1640   Adriaentgen Geerits (Aentgen Gerrits) (van der Hoeven) , * 1614 , ~’s-Grevelduin-Capelle 20-4-1614 .

  4 kinderen


Samengesteld door Joan Bos.
Voor meer informatie zie de introduktie of de FAQ.